Συχνές ερωτήσεις

Για ερωτήσεις κάθε είδους για τη μετακόμιση σας, συμβουλευτείτε τον Κατάλογο Συχνών Ερωτήσεων της Allied –σας προσφέρει μεγάλη και σημαντική βοήθεια. Η Allied επεξεργάστηκε τις πιο συχνές ερωτήσεις γύρω από τη διαδικασία μετακόμισης της οικοσκευής σας και έδωσε ολοκληρωμένες και σαφείς απαντήσεις με αυτόν τον Κατάλογο. Ερωτήσεις για τα πάντα: από την προετοιμασία μετακόμισης του σπιτιού σας και των προσωπικών σας αντικειμένων μέχρι και τις αποζημιώσεις, βρίσκουν την απάντησή τους στον Κατάλογο Συχνών Ερωτήσεων της Allied.

Συχνές Ερωτήσεις για Μετακομίσεις: Προετοιμασία μετακόμισης

Ποια είναι η καλύτερη χρονική περίοδος για μια μετακόμιση;

Οι περίοδοι αιχμής για τις εταιρίες μετακομίσεων είναι οι καλοκαιρίνοι μήνες, από 15 Μαίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου. Προς το τέλος αυτών των μηνών, ο όγκος μετακομίσεων είναι εξαιρετικά μεγάλος. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των μετακομίσεων.

Για να αποφασίσετε ποιά είναι η καλύτερη χρονική περίοδος για την μετακόμιση σας, πρέπει να λάβετε υπόψη όλους τους παράγοντες. Εάν υπάρχει κάποια ευελιξία στον προγραμματισμό μετακίνησης σας, είναι προτιμότερο να δίνετε ένα χρονικό περιθώριο 5 ημερών για τη φόρτωση της οικοσκευής σας. Με αυτόν τον τρόπο οι υπεύθυνοι που συγκροτούν τις ομάδες μετακόμισης και τα συνεργεία έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στον προγραμματισμό μετακόμισης. Επιπλέον, είναι σημαντικό, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, να είστε ευέλικτοι με το χρονοδιάγραμμα που αφορά στον προορισμό μετακίνησης. Γιατί, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα είστε οι μόνοι με προγραμματισμένη αποστολή φορτίου. Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ευελιξία πρέπει να είναι σημείο αναφοράς.

Πώς μπορώ να επιλέξω από ποιες εταιρίες μετακομίσεων θα πάρω προσφορά μετακόμισης;

Ρωτήστε τους γείτονες, φίλους, συνάδελφους και τα μέλη της οικογένειας σας πως να επιλέξετε την εταιρία μετακόμισης και ζητήστε συστάσεις. Διερευνήστε κάθε μια από τις εταιρίες μετακομίσεων με την Ένωση Καλύτερων Γραφείων. Το σημείο σύγκρισης για κάθε επιτυχημένη εταιρία μετακομίσεων είναι η καλή εξυπηρέτηση!

Πότε να επικοινωνήσω με τις εταιρείες μετακομίσεων για να λάβω προσφορά;

Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε και ενημερώσετε όσο πιο έγκαιρα μπορείτε τις εταιρίες μετακομίσεων, ειδικά αν επιθυμείτε η μετακόμιση να γίνει την περίοδο αιχμής, όπως αναφέραμε προηγουμένως. Έξι εβδομάδες πριν την ημερομηνία μετακόμισης δεν είναι αρκετός χρόνος για τους εκτιμητές να έρθουν στο σπίτι σας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την “επί τόπου καταγραφή και εκτίμηση του όγκου του φορτίου οικοσκευής”. Προσθέστε ακόμη περισσότερο χρόνο πριν την τελική σας απόφαση, αν πρέπει να παραδώσετε στον εργοδότη σας τις προσφορές προς έγκριση. Ολοκληρώστε την επιλογή σας 4 εβδομάδες πριν την οριστική ημερομηνία συσκευασίας και φόρτωσης. Επικοινωνήστε με την εταιρία μετακομίσεων, επιβεβαιώστε τη μετακόμιση σας και προγραμματίστε τις ημερομηνίες συσκευασίας, φόρτωσης και παράδοσης. Αυτό το χρονοδιάγραμμα μπορεί να συμπτυχθεί κατά την χαμηλή περίοδο μεταφορών από 15 Σεπτεμβρίου έως και 15 Μαΐου.

Τι συμβαίνει όταν ο Προσωπικός Σύμβουλος Μετεγκατάστασης επισκέπτεται το σπίτι μου;

Ο Προσωπικός Σύμβουλος Μετεγκατάστασης θα επισκεφθεί το σπίτι σας για να πραγματοποιήσει επί τόπου οπτική καταγραφή και απογραφή των αντικειμένων σας. Με την ολοκλήρωση της απογραφής, ο Σύμβουλος Μετεγκατάστασης θα υπολογίσει το βάρος, το κόστος συσκευασίας και οποιαδήποτε άλλη χρέωση σχετική με τη μετακόμιση της οικοσκευής σας. Να λάβετε υπόψη ότι ο Σύμβουλος Μετεγκατάστασης θα πρέπει να δει όλα όσα επιθυμείτε να μετακομίσετε προκειμένου να έχετε μια προσφορά με ακρίβεια. Χώροι αποθήκευσης, όπως πατάρια, σοφίτες, υπόγεια,και γκαράζ και υπερφορτωμένες ντουλάπες μπορούν να ξεγελάσουν, γι’ αυτό οργανώστε το σπίτι σας πριν την επίσκεψη του Προσωπικού Συμβούλου Μετεγκατάστασης.

Μην ενοχληθείτε στην περίπτωση που ο σύμβουλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο σπήτι σας εξετάσει διεξοδικά όλα τα ντουλάπια και συρτάρια σας ή ανιχνεύσει χώρους κάτω από κρεβάτια και πάνω από ντουλάπια. Είναι αναγκαίο να δει όλα όσα πρόκειται να μετακομίσετε και θα χρειαστούν συσκευασία. Βεβαιωθείτε ότι υποδείξατε στον Σύμβουλο όσα αντικείμενα πρόκειται να μετακομιστούν έστω και εάν δεν βρίσκονται στον χώρο. Αν πάλι υπάρχουν αντικείμενα που πρόκειται να μην μεταφερθούν ή πρέπει να πεταχθούν, βεβαιωθείτε ότι τα υποδείξατε και αυτά.

Προσοχή, μπορεί να σας γλιτώσει από πολύ κόπο την ημέρα φόρτωσης: απαλλαχθείτε από όλα τα αντικείμενα, τα οποία δεν σχεδιάζετε να μετακομίσετε. Διαφορετικά, μπορεί ο χώρος για την οικοσκευή σας να είναι πολύ περιορισμένος και να μην επαρκεί. Αυτό βέβαια δεν θα συμβεί στην περίπτωση ενός ή δυο μικρών αντικειμένων, αλλά αν χρειαστεί – για παράδειγμα η αφαίρεση μιας ολόκληρης κρεβατοκάμαρας- είναι πιθανό να παραβιαστεί η ακεραιότητα της δεσμευτικής προσφοράς ή/και να εξαντλήσει τον διάθεσιμο χώρο που είχε προκαθορίσει για τη μετακόμισή της οικοσκευής σας ο επικεφαλής της ομάδας.

 

Πατήστε εδώ για να ζητήσετε Προσφορά.

Διάφορα

Τι είναι η δεσμευτική προσφορά;

Η δεσμευτική προσφορά είναι ένα συμβόλαιο το οποίο θέτει, εκ των προτέρων, το ακριβές κόστος μετακόμισης βασισμένο στις απαιτούμενες υπηρεσίες ή αυτές που κρίνονται αναγκαίες την στιγμή της προσφοράς. Στην περίπτωση που απαιτούνται επιπλέον υπηρεσίες είτε στο σημείο αναχώρησης είτε στο σημείο προορισμού, το συνολικό κόστος θα αυξηθεί αναλόγως.
Τι είναι η μη δεσμευτική προσφορά;
Μια μη δεσμευτική προσφορά σας κοστολογείται βάσει του συγκεκριμένου βάρους του φορτίου και του κόστους των υπηρεσιών που θα πραγματοποιηθούν. Θα πρέπει επίσης να περάσετε από την διαδικασία προσφοράς, για να καθορίσετε το τελικό κόστος του φορτίου σας.

Για να προσδιοριστεί το βάρος του φορτίου σας, ο επικεφαλής μετακόμισης θα ζυγίσει το ρυμουλκούμενο όχημα πριν την φόρτωση της οικοσκευής σας. Με την ολοκλήρωση της φόρτωσης, θα ζυγίσει το όχημα και πάλι. Όλες οι υπόλοιπες χρεώσεις θα υπολογισθούν στην διεύθυνση αναχώρησης. Αν υπάρξουν επιπλέον χρεώσεις, που θα προκύψουν κατά την διαδικασία παράδοσης, θα ενημερωθείτε για το επιπλέον κόστος από τον επικεφαλής μετακόμισης –κάτι που θα συμβεί πολύ σπάνια.

Πώς υπολογίζεται το κόστος του φορτίου μου;

Αν μετακομίζετε σε άλλη χώρα, οι χρεώσεις βασίζονται στο βάρος του φορτίου και τη χιλιομετρική απόσταση, που είναι γνωστά ως κόστη μεταφοράς. Υπάρχει εύρος στις διαφορετικές χρεώσεις που μπορεί να εμφανισθούν στην προσφορά. Γι’ αυτό, βεβαιωθείτε ότι ζητήσατε από τον Προσωπικό Σύμβουλο Μετακόμισης να σας επεξηγήσει κάθε σημείο χρέωσης. Κάποιες από τις επιπλέον χρεώσεις είναι η συσκευασία, η εξειδικευμένη συσκευασία, η αποτίμηση ή ασφαλιστική κάλυψη, η χρέωση ογκώδους φορτίου για υπερμεγέθη αντικείμενα και τα επιπλέον εργατικά. Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε αυτές τις χρεώσεις, έτσι ώστε να μπορείτε με ακρίβεια να συγκρίνετε τις προσφορές που θα λάβετε.

Πώς πρέπει να πληρώσω και ποιες είναι οι μέθοδοι πληρωμής;

Τα συναλλακτικά ήθη πληρωμής απαιτούν πως όλες οι χρεώσεις θα έχουν πληρωθεί πριν την εκφόρτωση του φορτίου σας στον τελικό προορισμό. Πληρωμές μπορούν να γίνουν τοις μετρητοίς, με υπογεγραμμένη επιταγή ή με έμβασμα. Εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής, όπως με πιστωτική κάρτα, μπορούν να διευθετηθούν με την εταιρία παροχής υπηρεσιών μετακόμισης. Συζητήστε αυτές τις εναλλακτικές με τον Προσωπικό Σύμβουλο Μετακόμισης και ή με τον αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών που είναι υπεύθυνος για τη μετακόμιση σας. Στην περίπτωση που ο εργοδότης σας πληρώνει για τη μετακόμιση, υπάρχει η δυνατότητα να συμφωνηθεί εκ των προτέρων η πληρωμή μέσω τιμολογίου. Οτιδήποτε εξυπηρετεί τις συναλλαγές σας, είναι εφικτό. Απλά, βεβαιωθείτε ότι τα έχετε δρομολογήσει όλα πριν τη συσκευασία και τη φόρτωση. Στην περίπτωση που η μέθοδος πληρωμής δεν έχει καθορισθεί πριν την ημερομηνία φόρτωσης, μπορεί δημιουργηθούν προβλήματα κατά την παράδοση.

Τι είναι η Σύμβαση Υπηρεσιών;

Όλες οι εταιρείες μετακομίσεων υποχρεούνται να ετοιμάσουν μία Σύμβαση Υπηρεσιών πριν μεταφέρουν το φορτίο σας. Η Σύμβαση Υπηρεσιών σας παρέχει γραπτή επιβεβαιώση για τις υπηρεσίες που ζητήσατε σε σχέση με το φορτίο σας. Περιέχει τις συμφωνημένες ημερομηνίες για τη φόρτωση και την παράδοση του φορτίου σας και το ποσό της κάλυψης που ζητήσατε, όπως και όλες τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που ζητήσατε, τα στοιχεία επικοινωνίας σας (διεύθυνση και τηλεφωνικό νούμερο) στα οποία μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας η εταιρεία μετακομίσεων κατά τη διάρκεια της μετακόμισης.

Επιπλέον, η Σύμβαση Υπηρεσιών περιέχει τις χρεώσεις για τη μετακόμισή σας. Αν μετακομίζετε υπό μία μη δεσμευτική προσφορά, η Σύμβαση Υπηρεσιών περιλαμβάνει το ποσό των εκτιμώμενων μη δεσμευτικών χρεώσεων, τη μέθοδο πληρωμής και -σε περίπτωση που οι χρεώσεις που θα προκύψουν υπερβούν τις εκτιμώμενες χρεώσεις- το μέγιστο ποσό που πρέπει να πληρώσετε κατά τη στιγμή της παράδοσης για να παραλάβετε το φορτίο σας (θα έχετε 30 ημέρες μετά την παράδοση για να πληρώσετε το υπόλοιπο που θα προκύψει). Αν μετακομίζετε υπό μία δεσμευτική προσφορά, η Σύμβαση Υπηρεσιών περιλαμβάνει τα κόστη που πρέπει να πληρώσετε κατά την παράδοση βάσει της δεσμευτικής προσφοράς και των όρων πληρωμής. Τόσο εσείς όσο και η εταιρεία μετακομίσεων θα πρέπει να συνυπογράψετε τη Σύμβαση Υπηρεσιών.

Τι είναι το δελτίο αποστολής;

Κάθε εταιρεία μετακομίσεων απαιτείται να ετοιμάσει δελτίο αποστολής για κάθε φορτίο που μεταφέρει.Το δελτίο αποστολής είναι η απόδειξη των αντικειμένων σας και το συμβόλαιο με την εταιρεία μετακομίσεων για τη μεταφορά τους.Ο επικεφαλής μετακομίσεων που φορτώνει το φορτίο σας πρέπει να σας δώσει αντίγραφο του δελτίου αποστολής.

Είναι δική σας υποχρέωση να διαβάσετε και να κατανοήσετε τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο δελτίο αποστολής, πριν το υπογράψετε. Στο δελτίο αποστολής περιλαμβάνεται η επωνυμία της εταιρείας μετακομίσεων, ενώ διευκρινίζεται πότε θα γίνει η μεταφορά. Επιπλέον, συγκεκριμενοποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις πληρωμής για τις συνολικές χρεώσεις και το μέγιστο ποσό που πρέπει να πληρωθεί τη στιγμή της παράδοσης, αν μετακομίζετε υπό μία μη δεσμευτική προσφορά. Επιπλέον, περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με την αποτίμηση του φορτίου σας και το ποσό ευθύνης της εταιρείας μετακομίσεων σε περίπτωση απώλειας ή ζημίας.

Τι είναι η Απογραφή Φορτίου;

Ο επικεφαλής μετακόμισης συνήθως θα πρέπει να πραγματοποιήσει λεπτομερή απογραφή του φορτίου σας κατά την διάρκεια φόρτωσης -αν και αυτό δεν απαιτείται βάσει νόμου. Με την ολοκλήρωση της απογραφής παρέχεται μια λεπτομερής λίστα περιγραφής όλης της οικοσκευής σας και η ακριβής κατάσταση κάθε αντικειμένου, που παραλαμβάνεται από την εταιρεία μετακομίσεων.

Βεβαιωθείτε ότι όλα όσα περιλαμβάνει η λίστα απογραφής φορτίου είναι σωστά. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, καθώς η λίστα απογραφής γράφεται και σημειώνεται με τα αρχικά “PBO”, που σημαίνει “συσκευασμένο από τον ιδιοκτήτη”. Τα περιεχόμενα των χαρτοκιβωτίων δεν πρέπει και δεν είναι δυνατό να απογράφονται, εφόσον ο επικεφαλής μετακόμισης δεν έχει την δυνατότητα να δει τι υπάρχει μέσα στο κάθε χαρτοκιβώτιο. Στην απογραφή φορτίου Θα βρείτε επίσης σημειωμένα τα αρχικά “CP”. Αυτό σημαίνει “συσκευασμένα από τον πάροχο”. Τα δύο παραπάνω αποτελούν τα δύο κυριότερα αρχικά απογραφής.

Επίσης, θα παρατηρήσετε ότι στην μεσαία στήλη της λίστας απογραφής φορτίου υπάρχει μια γραμμή, που περιέχει πολλά γράμματα και αριθμούς σε σχέση με κάθε αντικείμενο, που δεν είναι εύκολο να αντιληφθείτε τι ακριβώς σημαίνει. Τη συγκεριμένη στήλη την χρησιμοποιεί ο επικεφαλής μετακόμισης προκειμένου να σημειώσει την ακριβή κατάσταση κάθε αντικειμένου ξεχωριστά. Για να κατανοήσετε αυτήν την κωδικοποίηση παρατηρήστε στην κορυφή της λίστας απογραφής τη λεζάντα, που επεξηγεί την συγκεκριμένη κωδικοποίηση. SC -με γδάρσιμο, C- χτυπημένο, 3- δεξιά πλευρά αντικειμένου, 8- για το πάνω μέρος του αντικειμένου. Αυτός είναι ένας απλοποιημένος τρόπος με τον οποίο ο επικεφαλής μετακόμισης σημειώνει κάθε ιδιαιτερότητα ή υπάρχουσα φθορά.

Θυμηθείτε ότι η λίστα απογραφής υπάρχει για να μπορείτε να ανατρέχετε σε ό,τι φορτώνεται και στην κατάσταση καθε αντικειμένου. Αν προκληθεί ζημία σε συγκεκριμένο αντικείμενο κατά την διάρκεια φόρτωσης, βρείτε τον αριθμό ετικέτας του αντικειμένου στη λίστα απογραφής φορτίου και σημειώστε την ζημία στο τέλος της δεξιάς στήλης στη στήλη της λίστας που αναφέρεται. Αυτό το έγγραφο θα εξετασθεί διεξοδικά όταν ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχετε καταγράψει τη ζημία καθαρά.

Η λίστα απογραφής χρησιμοποιείται και στον τελικό προορισμό, όταν το φορτίο παραδίδεται. Χρησιμοποιήστε τη λίστα απογραφής για να επαληθεύσετε ότι όλα τα αντικείμενα έχουν παραληφθεί σωστά και σημειώστε πάλι αν κάτι δεν βρίσκεται στην κατάσταση που θα έπρεπε. Ενημερώστε τον επικεφαλής μετακόμισης για τη ζημία.

Κάτι που συμβαίνει συχνά είναι ότι καθώς έχετε συνηθίσει να βλέπετε ένα έπιπλο στον χώρο σας στο ιδίο σημείο για πολλά χρόνια με συγκεκριμένο φωτισμό, όταν το ίδιο ακριβώς έπιπλο μεταφέρεται σε νέο σημείο και περιβάλλον υπάρχει η πιθανότητα να παρατηρήσετε ζημία, που προυπήρχε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο επικεφαλής μετακόμισης θα έχει ήδη σημειώσει το χτύπημα ή την ζημία από το σημείο αναχώρησης. Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν υπήρχε η ζημιά ή πρόκειται για νέα, ζητήστε από τον επικεφαλής μετακόμισης να σας εξηγήσει την κατάσταση του αντικειμένου όπως την σημείωσε στην λίστα απογραφής κατά την διαδικασία της φόρτωσης. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να διαπιστώσετε αν είναι νέα ζημία ή εάν προϋπήρχε.

Οι επικεφαλής μετακόμισης της Allied είναι πολυ προσεκτικοί στον χειρισμό των αντικειμένων σας και η λίστα απογραφής φορτίου αποτελεί ένα δίχτυ προστασίας κατά αναίτιων αιτημάτων αποζημίωσης. Χρησιμοποιήστε καλοπροαίρετα τη λίστα απογραφής ως ένα εργαλείο που σας βοηθά να βεβαιωθείτε ότι καλύπτεστε νομικά, όπως ακριβώς θα την χρησιμοποιήσει και ο επικεφαλής μετακόμισης προς δική του νομική προστασία.

Συσκευασία

Μπορώ να συσκευάσω οτιδήποτε υπάρχει μέσα στα συρτάρια του μπουφέ ή του γραφείου μου;

Όλα τα σκόρπια αντικείμενα πρέπει να συσκευάζονται σε χαρτοκιβώτια, για να αποφευχθεί απώλεια ή ζημιά. Συνιστάται η συσκευασία όλων των αντικείμενων σας αφήνοντας τα συρτάρια κενά.

Θα φορτώσει ο επικεφαλής μετακόμισης όλα τα χαρτοκιβώτια που έχω συσκευάσει;

Ναι, αρκεί να θεωρεί ότι τα χαρτοκιβώτια είναι ασφαλή για μεταφορά.

Πώς πρέπει να συσκευάσω τo στρώμα νερού;

Πριν τη μεταφορά τους τα στρώματα νερού πρέπει να έχουν αποστραγγισθεί τελείως. Ειδικότερα, τα στρώματα νερού από υφασμάτινες ίνες θα πρέπει να αποστραγγισθούν από επαγγελματίες με ειδικές αντλίες πριν την ημερομηνία μετακόμισης.

Μπορώ να συσκευάσω και να μετακομίσω φυτά;

Οι περισσότερες εταιρίες του κλάδου δεν θα αναλάβουν τη μετακόμιση των φυτών σας. Πράγματι, η πίεση και η θερμότητα μέσα στο φορτηγό εν κινήσει συνήθως τα καταστρέφει. Επιπλέον, αρκετές χώρες απαγορεύουν την είσοδο φυτών, ενώ άλλες την επιτρέπουν υπό προυποθέσεις. Ορισμένες χώρες δεν έχουν κανένα περιορισμό. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε πλήρως τους περιορισμούς της χώρας προορισμού σας, πριν μετακομίσετε τα φυτά σας ιδιωτικά με δικό σας όχημα.

Τι πρέπει να κάνω με τα κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα;

Αντικείμενα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, όπως κοσμήματα, χρήματα, αντίκες και συλλογές γραμματοσήμων μπορούν να συμπεριληφθούν στο φορτίο σας, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε εημερώσει τον Προσωπικό Σύμβουλο Μετακόμισης για αυτά τα αντικείμενα πριν την συσκευασία και την ημερομηνία φόρτωσης. Ειδικότερα, συνιστάται να μεταφέρετε τα αναντικατάστατα και ακριβά αντικείμενα σας μαζί σας ή να πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την μεταφορά τους.

Στον χώρο των μετακομίσεων, αντικείμενα που υπερβαίνουν μία συγκεκριμένη και καθορισμένη αξία υπολογίζονται ως φορτία “ιδιαίτερα” μεγάλης αξίας. Προκειμένου να διασφαλίσετε ότι η κάλυψή σας ως προς τα αντικείμενα αυτά δεν περιορίζεται σε ελάχιστη ευθύνη, συμπληρώστε και υπογράψτε τη λίστα απογραφής φορτίου μεγάλης αξίας, που θα σας προσκομίσει η εταιρεία μετακομίσεων σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι υπογράψατε την ειδική δήλωση αξίας αντικειμένου, σημειώνοντας το κουτάκι “Δήλωση Ιδιαίτερα Μεγάλης (Ασυνήθιστης) Αξίας” που υπάρχει πάνω στο δελτίο αποστολής.

Κάθε εταιρεία μετακομίσεων ακολουθεί και διαφορετική διαδικασία ως προς τα αντικείμενα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Ζητήστε από τον Προσωπικό Σύμβουλο Μετακόμισης να σας ενημερώσει σχετικά με αυτήν την διαδικασία. Πρόκειται για περίπλοκη αλλά σημαντική διαδικασία, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει πλήρως και ξεκάθαρα τους κανόνες πριν την ημερομηνία φόρτωσης.

Πως μπορώ να προετοιμάσω τις συσκευές μου για τη μετακόμιση;

Συσκευές όπως πλυντήρια, στεγνωτήρια και ψυγεία πρέπει να τεθούν εκτός λειτουργίας και στο πλυντήριο θα πρέπει να τοποθετηθεί σταθεροποιητής. Και πάλι ο Σύμβουλος μπορεί να σας ενημερώσει με ποιον τρόπο προετοιμάζονται τα αντικείμενα αυτά. Όλες οι τοπικές εταιρείες μετακομίσεων διατηρούν συνεργασία με τοπικούς παρόχους υπηρεσιών για συσκευές. Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε με ποιες εταιρείες συνεργάζεται η εταιρεία μετακομίσεών σας, καθώς οι συνεργάτες αυτοί θα χρειαστεί να έρθουν στο σπίτι σας για τις συσκευές σας.

Πώς μπορεί η Allied να προστατεύσει τα επικαλυμμένα έπιπλα;

Η Allied χρησιμοποιεί μια ειδική διαδικασία, που ονομάζεται “κάλυψη με ελαστική μεμβράνη”. Πρόκεται για κάλυψη με συμπαγές, καθαρό πλαστικό, το οποίο προστατεύει τα έπιπλα από το να λερωθούν/φθορές.

Αποτίμηση Κάλυψης

Καλύπτομαι για απώλεια ή ζημία, όταν τα αντικείμενα μου μεταφέρονται;

Ναι, αλλά το πόση προστασία έχετε και το κόστος αυτής εξαρτάται από την κάλυψη που θα επιλέξετε. Επειδή πρόκειται για περίπλοκο θέμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσετε τι ακριβώς σας παρέχει μια κάλυψη.

Η κάλυψη που επιλέγετε καθορίζει τη βάση πάνω στην οποία θα υπολογιστεί κάθε απαίτηση σας, καθώς και το ανώτατο όριο ευθύνης της εταιρείας μετακομίσεων. Το ανώτατο όριο ευθύνης μιας εταιρείας μετακομίσεων για απώλεια ή ζημία βασίζεται στις χρεώσεις της, τους τοπικούς νόμους και τους κανονισμούς που έχουν συγκεκριμένους περιορισμούς και εξαιρέσεις. Το ανώτατο όριο ευθύνης δεν σημαίνει ασφάλιση. Είναι σημαντικό να το καταλάβετε. Είναι το ανώτατο όριο ευθύνης της εταιρίας μετακομίσεων. Διερευνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρία ποιες είναι οι καλύψεις σας σε περίπτωση μετακόμισης. Συμβαίνει συχνά να καλύπτεστε.

Άνευ αξίας – Είναι η πιο οικονομική, καθώς δεν έχει χρέωση. Η εναλλακτική αυτή παρέχει ελάχιστη προστασία και δεν αποτελεί ικανοποητική κάλυψη για τα περισσότερα φορτία. Σας καλύπτει για 0.60λεπτά το κιλό ανά αντικείμενο σε περίπτωση απώλειας ή ζημίας. Αν επιλέξετε τη συγκεκριμένη κάλυψη, θα σας ζητηθεί να προσκομίσετε το δελτίο αποστολής. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η κάλυψη, είναι εφόσον η ασφάλιση καλύπτει τα αντικείμενα στη συνολική τους αξία, οπότε και αυτή η κάλυψη θα θεωρείται επιπλέον μορφή κάλυψης.

Πλήρης κάλυψη προστασίαςn – Αυτή είναι η πιο ολοκληρωμένη μορφή κάλυψης. Μπορεί να ακούσετε να την αναφέρουν και ως ‘ πλήρης αντικατάσταση αξίας’’, καθώς επίσης και ως ‘πλήρη προστασία αξίας’. Αν επιλέξετε τη χρέωση της πλήρους κάλυψης αξίας φορτίου, αντικείμενα που τυχόν χάνονται, υπόκεινται ζημία ή καταστρέφονται, επισκευάζονται, αντικαθίστανται με όμοια αντικείμενα ή αποζημιώνονται μετά από συμβιβασμό βάσει τρέχουσας λιανικής αξίας, ανεξαρτήτως παλαιότητας του απωλεσθέντος ή με τη ζημία του αντικειμένου. Η απόσβεση του απωλεσθέντος ή του ζημιωθέντος αντικειμένου δεν αποτελεί παράγοντα για τον καθορισμό της αξίας αντικατάστασης, όταν το φορτίο μετακινείται υπό πλήρη κάλυψη προστασίας.
Το κόστος της πλήρους κάλυψης προστασίας ενδέχεται να υπόκειται και σε περαιτέρω μειώσεις ευθύνης, που μειώνουν και το κόστος σας. Ρωτήστε την εταιρεία μετακομίσεών σας για τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η Μετακόμιση

Πώς να προετοιμάσω το σπίτι μου και να προετοιμαστώ για την ημερομηνία μετακόμισης;

Η εταιρεία μετακομίσεων μπορεί να σας ζητήσει να επιλέξετε από μια έως μερικές συνεχόμενες ημέρες, κατά την διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιηθεί η φόρτωση των αντικειμένων σας. Ο αριθμός των ημερών, ο οποίος αναφέρεται ως χρονικό περιθώριο φόρτωσης, εξαρτάται από το μέγεθος του φορτίου και την περίοδο κατά την οποία πραγματοποιείται. Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να είστε ευέλικτοι την περίοδο αιχμής επιτρέποντας επιπλέον ημέρες στο χρονικό περιθώριο φόρτωσης, προκειμένου να εξασφαλίσετε καλύτερες πιθανότητες άμεσης μεταφοράς και επικεφαλής μετακόμισης για τη φόρτωση.

Ο εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών ή/και ο επικεφαλής μετακόμισης θα επικοινωνήσουν μαζί σας τουλάχιστον 24 ώρες πριν την ημερομηνία φόρτωσης, προκειμένου να σας ενημερώσουν για την ώρα άφιξης. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώσατε εγκαίρως για πιθανές αλλαγές που έγιναν και που μπορεί να επηρεάσουν τη συμφωνημένη ημερομηνία φόρτωσης. Συχνό παράδειγμα αλλαγής που μπορεί να προκύψει είναι να είναι κλειστός λόγω έργων ο δρόμος κάτω από τον χώρο μετακόμισης, παρεποδίζοντας το μεγάλο φορτηγό να πλησιάσει το σπίτι σας. Ακόμη, μπορεί να μην προλάβατε να ολοκληρώσετε τη συσκευασία, γιατί σας έτυχε κάτι απρόσμενο και δεν σας επέτρεψε να είστε έτοιμοι κατά το πρόγραμμά σας. Επικοινωνήστε με την εταιρία μετακομίσεων το συντομότερο δυνατό για να στείλουν άμεσα επαγγελματίες συσκευαστές και να ολοκληρώσουν τη συσκευασία για εσάς.

Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι έτοιμο για το συνεργείο μετακόμισης. Μετακινήστε μακριά από ανοίγματα και διαδρόμους όλα όσα μπορεί να εμποδίσουν τη μετακίνηση των αντικειμένων έξω από το σπίτι σας. Βγάλτε τις πόρτες από τις κάσες αν πιστεύετε ότι κάποια αντικείμενα δεν χωράνε για να περάσουν μέσα από αυτές.

Έχετε έτοιμα για να προσφέρετε νερό ή αναψυκτικά στον επικεφαλής μετακόμισης και στο συνεργείο, ιδίως αν είναι καλοκαίρι. Θα έρθουν έτοιμοι αλλά σίγουρα θα εκτιμήσουν ότι τους σκεφτήκατε.

Οι επικεφαλής μετακόμισης θα ετοιμάσουν το σπίτι σας με ειδικά αυλάκια, προστατευτικά πόρτας και προστατευτικά κιγκλιδώματα αν χρειαστεί. Έτσι, θα αποφευχθούν τα μικρά χτυπήματα που συμβαίνουν κατά τη διαδικασία της φόρτωσης.

Πώς θα ξέρω πού βρίσκεται το φορτίο μου όταν φύγει από το σπίτι;

Τα συστήματα δορυφορικού εντοπισμού της Allied επιτρέπουν να εντοπίζετε κάθε στιγμή το φορτίο και τον επικεφαλής της μετακόμισης, τις περισσότερες φορές και από το διαδίκτυο. Ρωτήστε τον Προσωπικό Σύμβουλο Μετακόμισης για λεπτομέρειες.

Πώς θα ξέρω πότε θα παραδοθεί το φορτίο μου;

Ο επικεφαλής μετακόμισης θα επικοινωνήσει μαζί σας 24 ώρες πριν την παράδοση. Η εταιρεία μετακομίσεων ορίζει έναν υπεύθυνο εξυπηρέτησης πελατών ως την κύρια επαφή σας με την εταιρεία, ενώ θα μπορούν να σας παρέχουν συνεχή ενημέρωση για την ημερομηνία κατά την οποία θα φθάσουν τα αντικείμενά σας.

Βεβαιωθείτε ότι ο επικεφαλής μετακόμισης έχει τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Το τηλεφωνικό νούμερο του καινούργιου σας σπιτιού χρειάζεται μόνο αν υπάρχει κάποιος να απαντήσει στο τηλέφωνο. Ενημερώστε τον επικεφαλής μετακόμισης αν μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας στην εργασία σας, στο ξενοδοχείο ή στην προσωρινή κατοικία σας ή με email/ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Αν δεν μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας, κανονίστε με κάποιον φίλο ή συγγενή να είναι ο σύνδεσμος της επικοινωνίας σας με τον επικεφαλής μετακόμισης και δώστε τα στοιχεία επικοινωνίας αυτού του προσώπου στον επικεφαλής μετακόμισης.

 

ΖΗΤΉΣΤΕ ΔΩΡΕΆΝ ΠΡΟΣΦΟΡΆ!

Αρχίστε να πληκτρολογείτε και επιλέξτε από τις προτάσεις.

Αρχίστε να πληκτρολογείτε και επιλέξτε από τις προτάσεις.

Η καλέστε στο για να ξεκινήσετε τη δωρεάν προσφορά σας!