Seven Ways to Get Your Home Move-In Ready

Το δικό σας σπίτι. Ένας μεγαλύτερος χώρος. Μια καινούργια αρχή σε καινούργια πόλη. Όταν μετακομίζετε, η ανταμοιβή είναι τεράστια. Για να το πετύχετε όμως, χρειάζεται προσπάθεια. Είναι –επιεικώς- μια πρόκληση. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν απλοί τρόποι να μειώσετε κάποια από τα βάρη σας και να απλοποιήσετε τη μετακόμισή σας. Και όχι, αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι πρέπει να προσλάβετε μία εταιρεία μετακομίσεων (αν και σίγουρα τότε μειώνεται το άγχος). Ποιοι είναι οι επτά τρόποι να ετοιμάσετε το σπίτι σας:

  • Δημιουργήστε χαρτοκιβώτια με την ετικέτα “Για Πέταμα” και “Για Δωρεά” ή/και “Για το Bazaar στο Γκαράζ” και τοποθετήστε σε έναν χώρο (ενδεχομένως στην επίσημη τραπεζαρία που χρησιμοποιείτε λιγότερο) ώστε να μην ενοχλούν τις κινήσεις σας στο σπίτι. Κάθε μέλος της οικογένειας θα έχει το χρόνο να ψάξει και να κρίνει τα αντικείμενα στο δωμάτιό του, τοποθετώντάς τα στο κατάλληλο χαρτοκιβώτιο απλά και εύκολα. Χωρίς ακαταστασία. Χωρίς φασαρία.
  • Συσκευάστε εκ των προτέρων. Μάλλον έχετε αντικείμενα στο σπίτι που τα χρησιμοποιείτε εποχιακά ή λιγότερο συχνά. Τη στιγμή που θα αποφασίσετε ότι μετακομίζετε, συσκευάστε αυτά τα αντικείμενα. Συσκευάστε με τάξη αντικείμενα όπως τα χριστουγεννιάτικα στολίδια ή τα ρούχα που φοράτε σε αντίθετη εποχή, βάλτε την αντίστοιχη ετικέτα στα χαρτοκιβώτια και τοποθετήστε τα στην άκρη.
  • Συσκευάστε σε δόσεις “μικρών εκρήξεων”. Δεν χρειάζεται να συσκευάσετε ολόκληρο το σπίτι σας σε μια μέρα. Κάντε λίγα βήματα κάθε φορά. Για να το πετύχετε, επιλέξτε ένα δωμάτιο, πάρτε ένα χρονόμετρο και μερικά υλικά συσκευασίας. Ρυθμίστε το χρονόμετρο από μερικά λεπτά έως μία ώρα και συσκευάστε ό,τι μπορείτε μέσα σε αυτόν τον χρόνο (σιγουρευτείτε ότι συγκεντρώνετε τα αντικείμενα “για πέταμα” και “για δωρεά” και αποθηκεύστε τα στο κατάλληλο χαρτοκιβώτιο). Αν χρειάζεται πάρτε μερικά ακόμη λεπτά για να τελειώσετε μια συγκεκριμένη εργασία, αλλά μην κάνετε όλη τη δουλειά σε μια μέρα εκτός αν πραγματικά δεν έχετε χρόνο. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να νιώσετε ασφυκτική πίεση.
  • Επισκευάστε ό,τι χρειάζεται επισκευή. Σημειώστε με μια λωρίδα ταινίας τα αντικείμενα που χρειάζονται επισκευή πριν μετακομίσουν οι νέοι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές. Αν χρειάζεται επεξήγηση για την επισκευή, γράψτε το πάνω στο κομμάτι ταινίας. Έτσι, όταν ολοκληρωθεί η συσκευασία όλων τα δωματίων, θα μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φροντίσετε την επισκευή όποιων αντικειμένων χρειάζονται επισκευή.
  • Καθαρίστε όπως επισκευάζετε. Όσο πραγματοποιείτε τις επισκευές –ή αφού τις πραγματοποιήσετε- καθαρίστε το αντίστοιχο δωμάτιο (συμπεριλαμβανομένων τοίχων, πορτών, ταβανιών κ.λπ.) και μετά απλά κλείστε την πόρτα του δωματίου. Μπορείτε να βάλετε στην πόρτα και μία λωρίδα ταινίας που θα γράφει “Καθαρό”, ώστε να γνωρίζουν όλοι ότι το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι έτοιμο. Και αν τυχόν το κάνουν άνω – κάτω, θα πρέπει να το καθαρίσουν. Άμεσα.
  • Μειώστε τον χώρο που πραγματικά χρησιμοποιείτε. Αν εργάζεστε από το σπίτι και δεν έχετε άλλον εργασιακό χώρο, συσκευάστε τα αντικείμενα γραφείου, καθαρίστε τον χώρο, μεταφέρετε τον υπολογιστή σας π.χ. στην κουζίνα και εργαστείτε για λίγες ημέρες ή εβδομάδες από εκεί. Έτσι, το γραφείο σας θα είναι καθαρό και έτοιμο για μετακόμιση, ενώ εσείς θα έχετε τα αναγκαία αντικείμενα για να δουλέψετε. Μια άλλη ιδέα είναι να συσκευάσετε τα αντικείμενα της κουζίνας που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά, συγκεντρώνοντας ό,τι πραγματικά χρησιμοποιείτε σε λίγα συρτάρια ή ντουλάπια. Καθαρίστε τα άδεια ντουλάπια και βάλτε χαρτάκι “καθαρά – έκλεισαν”. Έτσι, κανείς δεν θα βάζει πράγματα σε αυτά και όταν θα φτάσει η μέρα της μετακόμισης θα έχετε να καθαρίσετε έναν μικρότερο χώρο –θα συσκευάσετε μόνο τα πράγματα που χρησιμοποιείτε σε ένα χαρτοκιβώτιο και φύγατε!
  • Σταματήστε να αγοράζετε μαναβική. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν πλήθος από κατεψυγμένα υπολείμματα, παγωμένα λαχανικά, κρέατα και φορτωμένες τροφοθήκες. Γι’ αυτό αντί να τα πολλαπλασιάζετε, δουλέψτε προς την αντίθετη κατεύθυνση: την εξάλειψή τους. Αν χρειαστεί, γίνετε δημιουργικοί. Ούτως ή άλλως δεν ενδείκνυται να μετακομίσετε μισοάδειο μπουκάλι με γάλα –από την άλλη είναι κρίμα να το πετάξετε. Γι’ αυτό, απλά χρησιμοποιήστε το! Η μετακόμιση αλευριού και ζάχαρης μπορεί να είναι εύκολη, όμως προσθέτει βάρος. Φροντίστε να ετοιμάζετε περισσότερα γεύματα στο σπίτι πριν μετακομίσετε χρησιμοποιώντας τις προμήθειές σας. Ακριβώς πριν τη μετακόμιση, αποφασίστε τι θα συσκευάσετε από όσα έμειναν και τι θα χαρίσετε σε φίλους ή σε όσους έχουν ανάγκη.

Πέρα από τις παραπάνω συμβουλές συσκευασίας, αν πρόκειται να προσλάβετε εταιρεία μετακομίσεων –έστω και μόνο για τα μεγάλα αντικείμενα ή αν απλώς μετακομίζετε σε μικρή απόσταση- φροντίστε να κλείσετε τη μετακόμισή σας όσο πιο νωρίς μπορείτε. Οι εταιρείες μετακομίσεων έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας και ενδέχεται να μην έχει διαθέσιμες ημερομηνίες ακόμη και αν επικοινωνήσετε μήνες πριν τη μετακόμισή σας. Αξίζει να κανονίσετε τη μετακόμισή σας εγκαίρως –είναι σίγουρο ότι θα γλιτώσετε πολλούς πονοκεφάλους!

ΖΗΤΉΣΤΕ ΔΩΡΕΆΝ ΠΡΟΣΦΟΡΆ!

Αρχίστε να πληκτρολογείτε και επιλέξτε από τις προτάσεις.

Αρχίστε να πληκτρολογείτε και επιλέξτε από τις προτάσεις.

Η καλέστε στο για να ξεκινήσετε τη δωρεάν προσφορά σας!